Tre personer har fått föras med ambulans till sjukhus. Foto: Rickard Sjödin

Taxibil körde på flera i Borlänge – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats efter att ha blivit påkörda av en taxibil i centrala Borlänge. Föraren har anhållits och misstänks för försök till mord.

Polisen fick larmet 23.42 och väl på plats hade personer ur allmänheten lyckats få föraren ur bilen.

”Inte en trafikolycka”

– Vi vet att det är en taxibil som har kört in i en folksamling med upp till fem personer. Och när polis kommer till platsen görs bedömningen att det här inte är en trafikolycka utan att föraren avsiktligt kört på personerna, säger Torbjörn Roos, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

Föraren fanns kvar på platsen och greps och förhördes senare under natten.

Strax efter klockan fyra beslutade åklagare att anhålla honom misstänkt för mordförsök. Polisen bedömer i nuläget att det inte rör sig om en terrorhandling.

”Fler kommer höras”

Tre personer har förts till sjukhus med ambulans, varav en var allvarligt skadad enligt polisens första uppgifter. Region Dalarna gav uppgift om skadeläget på lördagsmorgonen: tre vuxna, två män och en kvinna, vårdades på avdelning för lätta skador. Det finns ingen uppgift om någon som skulle ha allvarligare skador.

– Vi kommer givetvis titta närmare på de vittnesuppgifter vi har tagit del av. Taxibilen har beslagtagits. Jag förmodar även att fler personer kommer att höras, därför är vi lite sparsmakade med information än så länge, säger Torbjörn Roos.

Ingen misstanke om terrorbrott

Polisens presstalesperson Mats Öhman säger under lördagseftermiddagen att det i nuläget inte finns någon misstanke om terrorbrott i samband med händelsen.

– Det är en utredning om mordförsök, säger han till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxibil körde in i folksamling i Borlänge

Mer i ämnet