Foto: Frank Stenström/SVT

Trafikolycka i Vansbro

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar kolliderade på något sätt på väg 26 i Vansbro under tisdagseftermiddagen. Olyckan skedde i höjd med Sandbäcken i södergående riktning.

Olyckan inträffade i riktning mot Lesjöfors på väg 26 i Vansbro. Enligt larmet som kom in till SOS strax innan klockan 14.30 ska det handla om en sidokrock. Tre ambulanser larmades initialt till platsen.

– Två personbilar har kolliderat, hur vet vi inte. Bilarna står nu 70-80 meter från varandra, säger Niclas Jolhammar, räddningschef i beredskap vid räddingstjänsten.

Totaltstopp i trafiken

– Det var helt stopp i trafiken, sade Niclas Jolhammar en timme efter olyckan

Fram till kllockan 16.08 var det det stopp i båda färdriktningarna på väg 26 från Eldforsen till Vansbro S. Trafikverket beräknar att stoppet kommer att pågå till klockan 17.00. Strax efter klockan 16 kunde trafiken släppas på i södergående körfält.

Samtliga till sjukhus

Fyra personer var inblandade i olyckan. Tre personer färdades i en bil och i den andra bilen fanns en ensam förare.

– Samtliga har förts till sjukhus för kontroll av sina skador, alla var vid medvetande, säger Niclas Jolhamar.

De skadade fördes till Mora lasarett med misstänkta nack- och ryggskador.

Mycket att städa upp

Det är ännu oklart hur olyckan gått till. Räddningstjänsten arbetade vid klockan 15.40 med återställning av vägbanan och bärningsarbete.

– Det är mycket plast som ska städas upp på vägen så att det inte inträffar fler olyckor.

Polis har varit på platsen och upprättat en anmälan om trafikolyckan. I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Halt väglag

Det ska råda fläckvis halka med is och snö på väg 26 mellan Vansbro och Tyfors. Även på E16 mellan Vansbro och Malung uppges det vara risk för halka då vägbanan är våt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.