Olycka mellan Säter och Gustafs Foto: Micke Gustafsson/FotoMike

Glashalt på vägarna – Mängder av olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Under eftermiddagen har det fallit underkylt regn i länet. Vägarna är på nu på flera håll glashala.

20.03 En buss har fastnat i en backe på länsväg 646 norr om Ludvika. Enligt Trafikverket är det helt stopp i trafiken och kan så vara fram till 21.30

En till sjukhus efter krock

17.49 Två bilar ska vara inblandade i en olycka i Jämmerdalsbacken på länsväg 850 i riktning mot Falun.  En person har förts till sjukhus med oklara skador. Bilen ska ha blivit på

Älgolycka

17.14 Larm om en älgolycka på riksväg 66 mellan Smedjebacken och Söderbärke. En person klagar på nacksmärtor men har tagit sig ur bilen

Krock i Borlänge

17.07 Larm om en krock mellan två bilar vid Hagavägen/röda vägen i Borlänge. Två personer ska vara inblandade i krocken men det är oklart om någon skadats.

Minst sju bilar  i två olyckor

16.59 Larm om att minst sju bilar ska vara inblandade i en olycka på riksväg 70 mellan Säter och Gustafs i riktning mot Borlänge. Senare visade det sig att det var två olika olyckor men i närheten av varandra. Tre bilar ska ha varit inblandade i den ena och fyra builar i den andra. Ingen person ska ha skadats i olyckorna.

Singelolycka i Falun

16.35 En singelolycka inträffade mellan Gruvrondellen och Pilborondellen på E16 i Falun. Varken ambulans eller räddningstjänst behövdes dock kallas till platsen utan det lämnades över till polisen enligt SOS Alarm.

Stillastående lastbil

16.15 Vid Karlsviksbacken på E16 mellan Falun och Borlänge står det en stillastående lastbil och blockerar höger körfält. Enligt trafikverket ska det vara is på vägen. Även mellan Pilborondellen och gruvrondellen på E16 i Falun står en stillastående bil.

Olycka utanför Mora

15.21 Två bilar hamnade i diket efter en omkörning på E45 i höjd med Vika söder om Mora. Enligt räddningschefen Johans Szymanski ska bilarna tvingats lägga sig i vardera diket för att undvika en frontalkrock. Inga personer ska dock ha fått några allvarligare skador och vid 16-tiden hade räddningstjänsten lämnat platsen.

Underkylt regn

Det har fallit underkylt regn över flera delar av länet under eftermiddagen och det är väldigt halt på vissa platser.

– Jag kände det när vi var ute, det är väldigt halt till och från, säger Johan Szymanski räddningschef i Mora.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.