Foto: Mora brandkår

Drivaxeln gick av – krockade med mötande bil

Uppdaterad
Publicerad

Larmet inkom strax innan klockan ett på lördagen om att flera bilar ska vara inblandade i en olycka på riksväg 70, nära Moraklockan i Mora.

Drivaxeln på en av bilarna gick av vilket gjorde att bilen fick kast åt vänster, i bilen färdades tre barn och två vuxna. I samband med att druvaxeln gick av kom även ett möte och föraren försökte då styra ner i diket för att undvika en frontalkrock. Dock träffade bilarna ändå varandra och den mötande bilen, där en person färdades, voltade runt. Bilen med den trasiga drivaxeln körde ner i diket.

Ingen person ska vara allvarligt skadad, men en person är förd till sjukhus för kontroll, enligt Johan Szymanski, räddningschef i beredskap.

Enligt Trafikverket är det stopp i trafiken under räddningsarbetet på väg 70 från Fu till trafikplats Färnäs i båda riktningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.