Trafikverket rasar mot busskaoset

Uppdaterad
Publicerad

Dalatrafiks nya busshållplatser möts av kritik från Trafikverket och Region Dalarna.

I samband med Dalatrafiks omläggning av busstrafiken har en rad trafikfarliga busshållplatser skapats, det konstaterar nu Trafikverket som är mycket kritiskt till Dalatrafiks säkerhetstänk.

– Jag är förvånad att Dalatrafik inte tänkt utifrån trafikmässiga aspekter, säger Johanna Ingre, som är samhällsplanerare på Trafikverket.

Dalarna – Dalatrafik

På måndag ska Johanna Ingre träffa Dalatrafik och då bland annat diskutera de nya och kritiserade busshållplatserna på länsvägen i Danholn utanför Falun. Där ser Dalatrafik en möjlighet att lösa trafiksituationen genom att bygga nya hållplatser vid riksvägen. Trafikverket anser dock att tidtabellerna måste ses över igen.

– En diskussionsfråga är ju att vi får be Dalatrafik se över tidtabellerna igen och se om det går att åka genom byn på något sätt, säger Johanna Ingre.

Trafikverket får också medhåll av Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S).

– Alltså säkerhetsfrågorna måste ju gå först, vi kan ju inte slumpvis slänga ut hållplatser och äventyra människoliv, säger Leif Nilsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Dalatrafik

Mer i ämnet