Polis har inlett en förundersökning om mordbrand efter branden på Nygårdsvägen, där det fanns risk att branden skulle sprida sig. Foto: Rickard Sjödin

Polisinsats efter upprepade bränder

Uppdaterad
Publicerad

Tre bränder inom loppet av två timmar har upptäckts på onsdagskvällen i Borlänge. Polisen misstänker att det rör sig om anlagda bränder.

– Vi ser ingen naturlig orsak till de här bränderna utan tror att det är någon som är ute och åsamkar dem. Vi har en pågående insats i området, säger vakthavande befäl på polisen Jonas Häll.

Tre bränder på två timmar

Vid femtiden på eftermiddagen kom det första larmet om en bänk som brann vid Studievägen i Borlänge. En knapp timme senare larmades räddningstjänst till Rusta på Norra backa där några lastpallar brann. Vid sjutiden kom larm om ytterligare en brand, den här gången på Nygårdsvägen.

Bränderna är i samma område och polisen misstänker att det är rör sig om anlagda bränder.

Polis ute med hundpatruller

Polisen är bland annat ute med hundpatruller i området.

– Vi har flera patruller ute just nu, säger Jonas Häll.

En förundersökning om mordbrand inletts när det gäller branden på Nygårdsvägen där det bedömdes finnas risk att branden skulle spridas. En teknisk undersökning kommer att göras på platsen.

”Glada om folk är vaksamma”

Samtliga bränder är nu släckta men polisens insats i området fortsätter.

– Vi är glada om folk är vaksamma och hör av sig om de ser något misstänkt i området, säger Jonas Häll.

För räddningstjänsten har det varit hektiskt med en knapp timme mellan varje larm.

– Vi håller på att komplettera upp utrustningen i bilarna nu efter den senaste insatsen, säger Johan Wedlund, räddningsledare på Borlänge räddningstjänst.

Under torsdagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen misstänkt för bränderna. En teknisk undersökning kommer att genomföras under morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.