Tre från Dalarna uttagna till VM

Publicerad

VM-truppen i bandy för F17 har tagits ut och tre namn från Dalarna dyker tre namn upp i det svenska laget.

Det handlar om utespelarna Matilda Ingvarsson från IFK Rättvik/Grycksbo IF, Wilma Uhlin från Grycksbo IF och även Anna Angantyr från IFK Rättvik som alltså är uttagna till att få spela F17-VM i Ryssland nu i februari.

”Som alltid när man tar en VM-trupp är det jämnt och hög standard på spelarna. Det är små marginaler som avgör vilka som blir uttagna”, säger förbundskaptenen Annika Lundberg till svenskbandy.se.

Berömmer laget

Förbundskaptenen berömmer även spelarna som tagits ut, som förhoppningsvis kommer leda till att Sverige kammar hem den fjärde guldmedaljen i ordningen av mästerskapet.

”Vi har en otroligt hög kompetens i gruppen med fart, energi, skottstyrka, grovjobbare, säkra målvakter, lirare. Nu är det upp till oss ledare att få ihop gruppen och sätta ett spel. Efter lägret i Sandviken (2-4 januari) känns det som om vi kommit en bra bit på vägen”, säger Annika Lundberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.