Foto: SVT

Tufft för blåbären i spåren – men ölen var god

Uppdaterad
Publicerad

Många valde att bryta.

-Det påminner väldigt mycket om goda skånska förhållanden, säger Erik Kockum från Lugi IF i Lund ironiskt. Det har varit tufft, fortsätter han innan han lämnar kontrollen i Evertsberg.

De obefintliga spåren var ett återkommande samtalsämne bland åkare och de som stod vid sidan om. Men entusiasmen längs banan var ändå stor och en del utvalda åkare fick lite extra hjälp på traven.

Vasaloppet 2014

-Vi gör vågen för alla tjejer som kommer i spåret, berättade supportern Moa Bäckman från Bovallstrands SK i Bohuslän. Vi tycker att de är värda en liten extra hejarklack.

För första gången var antalet anmälda tjejer fler än 2000, närmare bestämt 2195 stycken,  så bohusläningarna  fick göra sin våg många gånger under dagen.

Annars var det sportdryck, apelsiner och choklad som gav energi i spåret, utom för åkarna från tyska Dresden då.

-Jag har öl i glaset, berättar Peter Freund som stannat till vid Dresdens drickakontroll. Han intygar att det är ingen fara alls att dricka öl och åka nio mil i en kombination, det har han gjort förut.

-Det här är fjärde gången jag åker vasaloppet, varje gång med öl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet 2014

Mer i ämnet