Tre män anhållna för mord

Uppdaterad
Publicerad

Två män har anhållits misstänkta för mordet på en man på Öster i Gävle.

Åklagare beslutade på måndagen att anhålla två män misstänkta för mordet på en 32-årig man på Öster i Gävle, natten till lördag. På tisdagen anhölls ytterligare en man.

– Efter det arbete som har genomförts i utredningsgruppen, med många förhör – ett hundratal, så kom åklagare och spaningsledare fram till att det fanns skäl till att anhålla två män efter förhör i går kväll.

Gävleborg – Mord på Öster i Gävle

– De är misstänkta för mord, säger Mikael Hedström, presstalesman vid Gävleborgspolisen.

Kan ni säga vad motivet kan ha varit?

– Nej det är för tidigt i förundersökningen, vi jobbar med flera olika teorier, så vi stannar inte upp bara för att vi har några personer frihetsberövade just nu, säger Mikael Hedström.

Det är en 31-årig man och en 37-årig man som sitter anhållna. 31-åringen är på sannolika skäl misstänkt för mord, den andre är skäligen misstänkt för mord.

Polisen anser att utredningen fortfarande är i ett väldigt känsligt läge.

– Det blir alltid spekulationer vid sådana här allvarliga händelser, men vi kommenterar ingenting om hur mordet har gått till, säger Mikael Hedström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Mord på Öster i Gävle

Mer i ämnet