Foto: TT

Ytterligare sexbrott anmälda i Ludvika

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en våldtäkt och ett våldtäktsförsök har anmälts i Ludvika. Brotten ska ha ägt rum 15-16 juli.

Natten mot 23 juli anmäldes en grov våldtäkt i Ludvika. Polisen har nu tagit emot ytterligare anmälningar om sexbrott i Ludvika. Båda händelserna ska ha ägt rum 15-16 juli men anmälts nu.

Gärningsman utpekad

Den ena anmälan rör en våldtäkt som ska ha ägt rum på Ludvika gård i Ludvika lördagen 16 juli. Brottet anmäldes under helgen. Det är en tjej i tonåren som anmält att hon våldtagits. Det ska röra sig om en fullbordad våldtäkt och det ska finnas vittnen till händelsen. En misstänkt gärningsman är utpekad men ingen har gripits eller förhörts ännu.

Dalarna – Blåljus

– Vi har inte hunnit jobba i ärendet förrän nu på grund av hög arbetsbelastning, säger förundersökningsledare Pär Israelsson.

Våldtäktsförsök på Fredsgatan

Den andra anmälan gäller ett våldtäktsförsök som ska ha ägt rum på Fredsgatan i centrala Ludvika runt klockan 01.45 natten mot den 16 juli.

– Det ska handla om två gärningsmän som dragit in en kvinna i 20-årsåldern i en gränd, men vittnen till händelsen ska ha avbrutit det hela, säger förundersökningsledare Pär Israelsson.

– Varför man inte väljer att anmäla i det läget vet jag inte, säger Pär Israelsson.

Vill ha tips från allmänheten

Ingen är misstänkt för våldtäktsförsöket i nuläget.

– Vi har en grupp som jobbar intensivt med det här nu och vi är intresserade av alla tips och iaktagelser vi kan få från allmänheten, säger Pär Israelsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet