Det hade minst sagt snöat i länet när påsken nu drog igång. Foto: Sofie Lind/SVT, Gunilla Wikström/SVT

Varning för lössnö och halka

Uppdaterad
Publicerad

Den som hade väntat sig sol och värme i påsk, får vänta ytterligare. SMHI utfärdar nu en klass 1-varning över länet och snön fortsätter att yra ner.

Det var framför allt i den västra delen av länet som det kunde komma ytterligare mellan 5-10 centimeter snö på under fredagen, varnade SMHI för. Det ska dock vara avtagande mot eftermiddagen. Även Trafikverket varnar för lössnö och halka runt om i länet.

Mot eftermiddagen valde SMHI att uppdatera sin varning, som nu alltså gäller snöfall i framför allt sydligaste delen av länet.

17 centimeter hade det snöat i Sälen sedan torsdagskvällen till på fredagmorgon, uppmätte SVTs reporter Sofie Lind på plats. Foto: Sofie Lind/SVT

Det var under torsdagen som snövädret började dra in över länet och orsakade framför allt större problem i trafiken på kvällen, mest i Sälenområdet.

SVT:s reportrar tog även bilder under fredagsmorgonen, där det visade sig att det faktiskt snöat runt 17 centimeter sedan torsdagskvällen till och med fredagsmorgonen i byn. Det var också snöigt på skidanläggningen i Stöten, visar bilder från en parkering.

Såhär såg det ut i Stöten på långfredagsmorgonen. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Även andra personer i länet valde att delta med sig av sina snöbilder till redaktionen nu under påsk. En av dem var Linn Persson som vaknat upp till ett minst sagt vintrigt Äppelbo:

Det hade även snöat rejält i Äppelbo under natten, meddelande Linn Persson redaktionen på fredagsmorgonen. Foto: Linn Persson/Privat

Och det var också vitt hos Gunnar Andersson i Smedjebacken, där det fallit drygt 15 centimete mellan torsdagen och fredagen.

Drygt 15 centimeter snö hade lagt sig i Smedjebacken mellan torsdagen och fredagen. Foto: Gunnar Andersson/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.