Foto: SKärmdump/TT

Vasaloppet 2016 är fulltecknat

Uppdaterad
Publicerad

Det tog bara 83 sekunder – sedan var alla platser till 2016 års Vasalopp fulla. – Det är rekord, säger Jon Svensson, en av arrangörerna.

Tusentals motionärer klickade nu på söndagsmorgonen sig in på Vasaloppets sajt och anmälde sig till det nio mil långa skidloppet som går av stapeln den 6 mars 2016. Klockan 9 öppnade bokningen – 9:01:23 var det fullt.

– Det är rekord, säger Jon Svensson, marknads- och försäljningsansvarig på Vasaloppet.

Förra året tog det 92 sekunder för alla platser till Vasaloppet att bokas. I år var motionärerna 9 sekunder snabbare. Ett fullbokat lopp består av 15.800 skidåkare, men de som deltagit i tre lopp de senaste sex åren får förtur och garanterad plats i loppet.

”Brukar lösa sig för alla”

Men vill du staka dig igenom Dalarnas skogar nästa mars behöver du inte vara ledsen, det finns hopp än!

– Det går alltid att få tag i platser. Folk blir sjuka, eller ändrar sig. Så vi uppmanar folk att ha tålamod och sitta lugnt i båten. Det brukar alltid lösa sig för alla, säger Jon Svensson.

Sen finns det Öppet spår också, två lika långa lopp som går av stapeln veckan innan.

– De är lika långa och lika... prövande. Lika jobbiga alltså! säger Jon Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.