Vasaloppet introducerar Nattvasan

Uppdaterad
Publicerad

Inom kort presenteras ytterligare ett lopp som är tänkt att ge skidsporten en ny dimension under Vasaloppets vintervecka. Enligt uppgifter till TT handlar det om premiär för Nattvasan.

Deltagarna ska alltså åka de nio milen mellan Sälen och Mora på natten.

– I början av mars kommer vi att lansera ett nytt lopp som får premiär 2017. Det är ett sätt för oss att attrahera nya målgrupper. Mer vill jag vi avslöja nu, säger Vasaloppets vd Eva-Lena Frick till TT.

Vasaloppet

Ett 20-tal personer från arrangörsstaben i Mora har redan teståkt loppet på natten med gott resultat. Ett test som Vasaloppet brukar göra innan de lanserar nya stora satsningar.

Enligt källor till TT finns viljan att arrangera ett lopp som skulle svara upp mot den ultimata skidupplevelsen med pannlampa, månsken och en extrem känsla av att vara nära naturen.

Vasaloppet har också tidigare haft en utveckling att vilja utveckla sina lopp mot extremare utmaningar. Under sommarveckan finns exempelvis redan Ultravasan där deltagarna springer de nio milen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet