”Vendetta” fick Region Dalarna att anlita experthjälp

Uppdaterad
Publicerad

Det har stormat kring Region Dalarna på sistone. När regiondirektören ifrågasattes av en medarbetare köptes kris- och mediehantering in för över 300.000 kronor.

Regiondirektören Tiina Ohlsson har tidigare kritiserats för att ha spionerat på anställda, vilket Dalarnas Tidningar berättat om. Senare anlitade hon konsulten Paul Ronges tjänster inom medierådgivning för 300.000 kronor.

Köpet av krishanteringen stötte på kritik. Nu försvarar regionledningen inköpet av mediehantering med att en medarbetare i höstas startade en ”vendetta” mot regiondirektör Tiina Ohlsson.

Region Dalarna

Regionledningen skriver att ”personens anklagelser och kritik mot henne inbegrep rena personangrepp och grova anklagelser om felaktigheter”. Medarbetaren hotade med mediadrev om ordföranden Leif Nilsson inte gav Ohlsson sparken.

– Experthjälp kostar pengar och det här är en kostnad som uppstått på grund av en person som målmedvetet och systematiskt försöker skada Region Dalarna, säger regiondirektör Tiina Ohlsson som blev rekommenderad av regionens arbetsgivarorganisation PACTA att vända sig till Paul Ronge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet