Vikarie monterade kamera i omklädningsrum på skola

Uppdaterad
Publicerad

En kamera har hittats i ett omklädningsrum på en skola i Mora. En vikarie på skolan är misstänkt för att ha satt upp den, men polisen bedömer det som att inga barn har spelats in.

Det var P4 Dalarna som först rapporterade händelsen och till SVT Nyheter Dalarna säger Moras skolchef Inga-Lena Spansk att allting uppdagades i förra veckan. Det var personal som upptäckte kameran.

– Föräldrarna är informerade om det som har hänt, berättar Inga-Lena Spansk.

Stängdes av direkt

Vikarien, som var ny på skolan och endast hunnit arbetat ett par dagar, stängdes omedelbart av och fick besked att avlägsna sig från platsen omedelbart. Personen har tidigare gjort ”två korta inhopp” på en annan skola och en förskola i kommunen under våren, som nu också har sökts av men där man inte hittat några kameror.

Förundersökning påbörjad

Händelsen är polisanmäld och polisen har påbörjat förundersökning om olaglig kameraövervakning alternativt kränkande fotografering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.