Foto: SVT

Villemo siktar mot OS

Publicerad

Hon är 15 år och tävlar med en likadan pilbåge som Robin Hood hade. I helgen blev hon tvåa i seniorklassen vid SM-tävlingarna i Falun.

Falun är nästan hemmaplan för Villemo Storsnes som bor i Linghed och tävlar för Enviken. I fyra år har hon hållit på med bågskytte i den träningslokal som BSK Enviken disponerar. När det blir dags för gymnasiestudier i höst bär det av till Alléskolan i Hallsberg. Därblir det idrottsprogram med bågskytte.

Trivs bäst med klassiska långbågen

-Jag vill ta mig så långt som det går, säger Villemo som har VM och OS i sikte. Än så länge trivs hon bäst med den klassiska långbågen, en likadan som Robin Hood hade. Det var i den klassen hon tog sitt SM-silver i Falun den gångna helgen.

Men ska hon tävla i OS så är det de mer komplicerade pilbågarna med stag och sikte som gäller. 

”Jag har haft bra instruktörer”

-Men det är mer känsla med den här, säger hon och håller upp träbågen. Det gäller att lära sig hur man sätter pilen rätt, säger hon och släpper iväg pilen på sin 18 metersbana.

-Jag fick bra instruktörer som verkligen hjälpte mig, säger hon om grunden till sin framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.