VM-backen användes igen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen kom en av de stora hoppbackarna i Falun till användning för första gången på länge, då en delar av landets ungdomselit hade träningsläger.

Hoppbackarna, som kostade Falu kommun åtminstone 180 miljoner kronor att renovera, har stått ohoppade till stor del sen VM i Falun gick av stapeln. Men i helgen så brukades en av de stora igen.

– Nu har det stått still efter VM, men nu känns det riktigt roligt att komma igång igen, säger Peter Lind från Holmens IF.

Hoppbackarna i Falun

”Underbart att flyga iväg”

I helgen var det flera backhoppare från bland annat Örnsköldsvik och Sollefteå som besökte Falun för att hoppa. En av dem var Olof Lundgren som hoppar för faluklubben Holmens IF och som beskriver känslan av att hoppa såhär:

– På de bra hoppen.. det är obeskrivligt. Det är så underbart att bara flyga iväg och känna att du har tryck på skidorna och du blir bara lyft. Upp och iväg!

Frida Westman, som hoppar för IF Friska Viljor Örnsköldsvik, var också på plats.

– Jag började när jag var ganska liten, då både min pappa och storasyster har hoppat och då ville jag också göra det – och sen har det bara fortsatt och jag tycker det är jättekul att flyga och allt med backhoppning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hoppbackarna i Falun

Mer i ämnet