Landslaget laddar för VM på O-ringen i Sälen nästa år Foto: Malin Björkqvist/ Svenska Orienteringsförbundet

VM-laget tävlar i Sälen

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska VM-laget i orientering laddar upp på O-Ringen i Sälen nästa sommar.

– Sälen blir ett perfekt avstamp och ett utmärkt tillfälle att toppa formen inför VM. Jag ser fram emot tuffa träningar och tävlingar i fjällterrängen, säger förbundskaptenen för det svenska landslaget i orientering Håkan Carlsson i ett pressmeddelande.

O-Ringen i Sälen avgörs i slutet av juli nästa år  och arrangemanget väntas dra uppemot 25 000 deltagare från hela världen. O-Ringen i Sälen kan i så fall bli den största orienteringstävlingen någonsin. Bakom tävlingen står 17 klubbar från hela Dalarna.

Dalarna – Orientering

Det svenska VM-laget väljer O-ringen för att försöka toppa formen inför hemma-VM I Strömstad/Tanum.

– Vi vet vad vi får i form av bra kartor, rejäla träningar och tävlingar, bra boende och härlig fjällmiljö. Dessutom får vi i VM-laget tid några dagar innan O-Ringen startar att vara tillsammans och möjlighet att träffa våra supporters före, under och efter tävlingarna, förklarar Håkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Orientering

Mer i ämnet