Elektronisk utrustning och airbags stjäls från bilar Foto: SVT

Ytterligare inbrott i BMW-bilar

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen har ytterligare BMW-bilar utsatts för inbrott i Dalarna.

På Kolgillaregatan och Axel Johnssons väg i Avesta, och Hedbygatan i Hedemora ska bilinbrotten ha skett, enligt polisen.

Det är bilarnas rattar och airbags som uppges vara stulna.

Under tisdagen och natten mot onsdagen utsattes åtta BMW-bilar för inbrott i centrala Borlänge och Falun. Där stals avancerad elektronisk utrustning i rattar och instrumentpaneler.

Vid lunchtid inträffade ytterligare ett inbrott i en BMW-bil i Avesta, meddelar polisen vid 13-tiden. Även det inbrottet var på Axel Johnsons väg. Även där har ratten stulits.

Stölder ur BMW-bilar

Enligt branschorganisationen Larmtjänst ökade stölderna av dyra bildelar kraftigt i fjol jämfört med året före. Mest drabbade var storstadslänen. Stockholms län hade 1 738 stöldtillfällen under förra året, Västra Götaland 642 och Skåne 407. BMW var mest utsatta märke, 60 procent av samtliga bildelsstölder skedde från bilar av märket BMW.

Källa:TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.