Foto: Kumerra Gemechu

Tuff väntan i ovisshet för Fikru Marus anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske hjärtläkaren Fikru Maru har väntat på sin dom under tre år. Gång på gång skjuter rätten upp att meddela den. Under tiden kastas hans familj mellan hopp och förtvivlan.

– De här tre åren har varit väldigt svåra. Jag har slutat förvänta mig något positivt. Det säger Fikru Marus hustru Mezereth Mengisto till SVT Nyheter Gävleborg, strax efter fredagens domstolsförhandling.

–Jag har inte varit med på de tre senaste domstolsförhören, för jag mår jättedåligt efter förhöret. Men den här gången trodde jag att det kanske var moget för ett beslut, men det blev inte så. Jag är verkligen besviken och trött på det här, säger hon.

Fikru Maru

– Man blir inte förvånad längre. Det är mer den här rädslan som byggs upp om hur länge ska det här fortsätta hur länge ska det här få pågå utan att det finns några grunder för att fortsätta. Emy Maru.

Trots tydliga löften om att domen skulle meddelas under fredagens domstolsförhandlingar så kom ännu ett besked om uppskjutning. Anledningen till att det skjutits upp nu ska ha varit att de inte har läst igenom alla åtalspunkter ännu. På tisdagen är det nya datumet där dom utlovas.

LÄS MER: Här förs Fikru Maru in i domstolen

– Jag hoppas ju självklart att det ska vara över och att vi ska få ett besked men tyvärr så förväntar jag mig inte det, säger Emy Maru.

LÄS MER: Domen mot Fikru Maru kommer på tisdag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fikru Maru

Mer i ämnet