Den misstänkte förs in till häktningsförhandling omi dubbelmordet i Hudiksvall. Foto: SVT

Åtal om dubbelmord kan dröja månader

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om dubbelmordet utanför Hudiksvall kommer att ta flera månader att slutföra. Det säger åklagare och förundersökningsledare Christer Sammens.

– Det är svårt att säga men jag tror att det kan ta två-tre månader innan det blir åtal, säger Christer Sammens.

Christer Sammens, åklagare i fallet. Foto: SVT
Dubbelmord i Hudiksvall

Enligt Sammens är man ännu inte klar med den tekniska undersökningen av mordplatsen och dessutom måste man invänta svar från tekniska analyser. Kompletterande förhör ska också hållas, bland annat med den 20-årige man som sitter häktad misstänkt för morden.

Operation förhindrade förhör

Enligt Sammens fanns det inte tid att genomföra förhör med den misstänkte före häktningsförhandlingen.

– Han skulle ha hörts men eftersom han var skadad och skulle opereras sköts förhören upp. Men nu är han häktad och det är klart att det kommer att hållas förhör. Men när det sker kan jag inte säga, det har lite att göra med vad den övriga utredningen kommer att ge.

Den häktade 20-årige mannen är på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en 62-årig man och en 71-årig kvinna i ett ensligt beläget hus utanför Hudiksvall den 22 december.

Förnekar brott

20-åringen greps dagen efter när han sökte vård för skador som polisen tror uppstod vid mordtillfället.

Den misstänkte mannen förnekar brott.

– Han har inte varit på platsen och han har inte haft något med det här dådet att skaffa, sade hans advokat Jan Nyman till TT efter häktningsförhandlingen tidigare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Hudiksvall

Mer i ämnet