Bebisar simmade i för hög klorhalt

Uppdaterad
Publicerad

Vuxna men även barn och bebisar har fått bada i alltför höga klorhalter vid Iggesunds badhus. Mätutrustningen visade fel. ”Vi vet att några barn hostade och hade irritation i ögonen”, säger komunchef Bengt Friberg.

Mer än 160 personer, runt hälften barn, har fått bada i alltför höga klorhalter i Iggesunds badhus barnbassäng. Bland annat var bassängen öppen för babysim, rapporterar Hela Hälsingland.

– Ett 80-tal barn med föräldrar deltog under måndagen i babysim och utsattes för de höga klorvärdena. Det är naturligtvis oerhört beklagligt och jag förstår att många föräldrar är oroliga, säger kommunchefen Bengt Friberg, till tidningen.

Klorhalter över gränsvärdet tillsattes på grund av att mätutrustningen visade fel.

LÄS MER: Klorutsläpp från simhallen i Rödeby – i 40 år

De höga halterna upptäcktes efter babysimmet i måndags.

– Vi vet att några barn hostade och hade irritation i ögonen och det var hudrodnad på några barn. Det luktade också klor i lokalen och då slog personalen larm till tekniska förvaltningen som sköter driften av badhuset, säger Bengt Friberg.

Barnbassängen kommer nu att hållas stängd i några dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.