Lastbil med timmer välte norr om Gävle. Foto: SVT DESIGN

Begränsad framkomlighet på E4 norr om Gävle i morse

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka orsakar stora problem i trafiken på E4 norr om Gävle där en lastbil med släp ska ha vält i riktning mot Söderhamn.

Räddningstjänsten från Gävle och Bergby skickades till platsen. Ambulansen kunde vända utan att ta med sig någon från olycksplatsen.

Lastbilen som är lastad med virke ligger på sidan i diket i södergående riktning och har läckt diesel från tanken. Cirka 50 liter har läckt ut, enligt räddningstjänsten.

– Vi har lämnat platsen nu, men lastbilen ligger kvar och trafiken är avstängd, säger Anders Bergström, inre befäl vid räddningstjänsten, strax före klockan 11.

Trafiken leds om

Trafiken i södergående riktning är avstängd och trafiken leds om till gamla E4. I norrgående riktning är trafiken framkomlig. Trafikverket har satt den preliminära sluttiden för trafikstörningen till klockan 18.

Moddig vägbana

Väglaget är allt annat än gynnsamt vid olycksplatsen, något som både räddningstjänsten och polisen bekräftar.

– Det är glashalt på platsen, säger Mikael Hedström, kommunikatör på polisen. Väghållare kommer sanda på platsen.

Trafikverket uppger också att det är risk för halka. Vägbanan på E4 mellan Axmartavlan och Söderhamn är moddig, liksom på sträckan Enånger – Söderhamn samt Bollnäs – Söderhamn. På E4 mellan trafikvplats Gävle N och Trafikplats Hagsta så är det ett mycket halt väglag och enligt trafikverket sker halkbekämpning kontinuerligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.