Arkivbild/TT Foto: Bertil Ericsson/TT

Brister i säkerheten på sjukhus

Publicerad

I slutet av september 2016 gjorde räddningstjänsten en tillsyn på Hudiksvalls sjukhus. Verksamheten fick då nedslag på att den inte bedrivs tillräckligt bra ur ett risk- och säkerhetsperspektiv.

Bland annat står det många sängar (både med patienter och utan), arbetsstationer och annan utrustning i korridorerna vilket gör att utrymningsvägarna blockeras och försvårar utrymning vid eventuell brand.

Räddningstjänsten påpekar att det inte får finnas någonting i korridorerna som utgör ett hinder eller blockerar passagen.

– Vi tycker att det är bra att räddningstjänsten är här och gör tillsyn av lokalerna. Vi tar deras synpunkter på allvar, säger Roger Westerlund, verksamhetschef internmedicin, i ett pressmeddelande.

Har vidtagit åtgärder

Från Region Gävleborg säger man också att verksamheterna på sjukhuset har redan vidtagit åtgärder för att hålla korridorerna fria från till exempel arbetsstationer och sängar.

I den plan som ska levereras till räddningstjänsten den 26 oktober kommer verksamheten att beskriva hur de i framtiden belägger vårdplatserna på ett patientsäkert och tryggt sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.