Kerstin Rens arbetar som lärare i Bryssel och är hemma i Orbaden i Hälsingland eftersom det är påsklov. Hon följer rapporteringen från Bryssel spänt.

”Det är mina kvarter”

Uppdaterad
Publicerad

I Orbaden i Hälsingland sitter Kerstin Rens och följer nyhetssändningarna om bombdåden i Bryssel. Hade det inte varit påsklov hade hon rört sig mitt händelsernas centrum.

– Det är jätteskrämmande. Det kommer så otroligt nära. Jag bor mitt emot Europakommissionen bara fem minuter bort från den drabbade tunnelbanestationen, så det är mina kvarter, säger Kerstin Rens.

Kerstin Rens arbetar som lärare i Bryssel och är hemma i Orbaden i Hälsingland eftersom det är påsklov. Hon har haft kontakt med flera vänner och bekanta i Bryssel och alla har svarat att de mår bra, men hon oroar sig för barnen på skolan där det går 3300 barn. Hon hoppas att påsklovet har gjort att många av barnen rest bort.

Terrorn i Bryssel

Under hela samtalet med Kerstin Rens står en teve på i bakgrunden.

– Jag sitter framför nyheterna. Samma sak sägs om och om igen, men jag kan inte sluta titta.

I början av april är påsklovet slut och då är det meningen att Kerstin ska börja jobba igen.

– Man får väl se... Jag var i Bryssel när terrordåden i Paris inträffade. Det var också jätteskrämmande och Bryssel fylldes av militärer och det gick inte att flyga dit. Hur det blir nu vet jag inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrorn i Bryssel

Mer i ämnet