Edsbyn hoppas stöka till det för topplagen

Uppdaterad
Publicerad

På fredag är det premiäromgång i bandyns elitserie. Edsbyn har fått tillbaka Anders Svensson och hoppas spela en publikvänlig bandy.

Anders Svensson är tillbaka i bandybyn efter tre och ett halvt år i Ryssland. Och med den landslagsmeriterade målvakten i laget innebär det att konkurrensen hårdnar om att vakta Edsbyns mål. Hittills på försäsongen har Anders Svensson, Erik Persson och Henrik Karlström turats om men snart lär det visa sig vem som får förtroendet som förstemålvakt.

– Man får vara på tå varje träning för att få spela matcher så jag tror det positivt både för mig och framför allt för Erik och Henrik  som får en riktig konkurrenssituation och måste höja sig och ta utvecklingssteg hela tiden.

Har fått tillbaka några skadade spelare

Annars har Edsbyn inte gjort de mest spektakulära värvningarna. Man har fått in en del ungdomlig entusiasm med två unga finländska spelare men får förutom Anders Svensson också räkna in några spelare som var skadade under stora delar av förra säsongen som en slags nyförvärv.

En av dem är rutinerade försvarsspelaren Fredrik Åström som slutade med bandyn för två och ett halvt år sedan efter att ha drabbats av hjärtfel – nu laddar han för en ny säsong.

– Att operationen gick så här pass bra och att jag tagit igen mig så här pass bra. Det är jag stolt över. Det ska bli himla roligt och man ser med litet andra ögon på sporten nu. Man har fått litet perspektiv.

”Klurar ute i skogen”

Tränarteamet Thomas Liw och Magnus ”Kuben” Olsson tillsammans med bröderna Ola och Hans Johansson som hjälper till en del i moderföreningen vill också hitta nya sätt att utveckla spelet.

 – Vi klurar litet här ute i skogen och försöker få till litet nytänk och ha nånting i rockärmen, säger ”Kuben”

Och Anders Svensson menar att det känns inspirerande med den spelidé som klurandet har inneburit. 

– I grunden handlar det om att spela lite rakare anfallsspel, få med mer folk i anfallen och spela en publikvänligare bandy.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.