Finska invasionen uteblev

Uppdaterad
Publicerad

Hofors kommun har kallats för Camp Finland inför skid-VM i Falun. Men de finska supportrarna sviker.

Hofors kommun är som bekant också Camp Finland under Skid-VM. Och trots satsningen på att locka finska besökare till Hofors verkar det som att  en hel del norrmän hittat dit.

En koll bland hotellen i Hofors kommun visar att även om många finnar hittat till Hofors så har det inte varit den finska invasionen Hoforsborna väntat sig. I torsåker till exempel är det en mest norrmän som bokat rum. 

Dalarna – VM i Falun

– Ja däremot har jag sett många norrmän med norska flaggor. Jag såg ett helt gäng stå vid bussen, säger Marie Rasjö, från Hofors.

En stor anledning till att Hofors valde att rikta sig in på Finland är bland annat de starka band kommunen har med Finland. Närmare femton procent av befolkningen är från Finland och för kommunens del var det väl definierad grupp det handlade om. Men tvärtom mot hur det var vid sekelskiftet så är det finska skidintresset svalt. Dock tror Tommy Nielsen, kommunikationschef, att med veckans resultat i damstafetten kan det bli en ändring,

– Nu håller det på att arbeta upp sig igen. Det såg vi inte minst i torsdags att de har lovande talanger som kommer men de har tyvärr haft en svacka och det speglar sig i antalet besökare och det märker vi, säger Tommy Nielsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – VM i Falun

Mer i ämnet