Polisen larmades sedan en person försökt avfyra ett vapen. Foto: TT

Försökte skjuta person – vapnet klickade

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen började flera personer bråka i ett bostadshus i Söderhamn. I samband med bråket tog en av personerna upp ett vapen och försökte skjuta en annan person, men vapnet klickade.

Enligt polisens uppgifter började bråket med att några personer kom på besök till en lägenhet på Muskötgränd i Söderhamn. När bostadsinnehavaren öppnar så uppstod bråk i trapphuset.

En av personerna ska i samband med bråket ha försökt avfyra ett vapen mot bostadsinnehavaren, men vapnet klickade – vilket bostadsinnehavaren sedan berättade för polisen.

– Detta kommer från patrullen som har talat med målsägaren, säger Matilda Isaksson på polisens regionsledningscentral.

Polisen ska knacka dörr

Polisen är dock försiktig med detaljerna och kan inte berätta något om målsägaren, eller de misstänkta gärningsmännen.

– Vi kan inte gå ut med det. Vi har varit på plats och pratat med målsäganden och sökt i området efter gärningsmännen. Vi kommer att knacka dörr i området under morgonen.

Personerna ska lämnat platsen till fots efter bråket. Ingen gärningsman är gripen för brottet, som rubriceras som försök till grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.