Susanna Kallur vid friidrotts-SM 2016. Foto: TT Nyhetsbyrån

Friidrotts-SM inomhus till Gävle

Publicerad

Gavlehov är inte ens färdigbyggt, men redan nu kan Gefle IF berätta att inomhus-SM i friidrott kommer att hållas där 2018.

På Gavlehov pågår bygget av den stora inomhushallen för bland annat friidrott som beräknas vara klar i mars nästa år och i dag presenterade Gefle IF sitt första stora arrangemang i den nya arenan.

Det handlar om inomhus-SM i friidrott som ska arrangeras i februari 2018.

– Det är viktigt på många sätt. Dels är det viktigt för våra aktiva som kan få chansen att få tävla på hemmaplan om de är kvalificerade och inte minst får man ihop föreningen eftersom vi får ett mål att jobba mot, säger Gefle IF friidrotts klubbchef Anders Wetterberg.

Och Gefle IF har flera stora arrangemang på gång. Nästa år arrangerar klubben junior-SM i friidrott på Gunder Häggstadion. Och 2019 har Gefle IF friidrott tillsammans med kommunen ansökt om att få arrangera Europamästerskapen för juniorer upp till 22 år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.