Slottsparkeringen i Gävle där brottet ska ha ägt rum. Foto: Roger Nilsson.

Fyra misstänks för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer misstänks för människorov, sedan en 23-årig man blivit indragen i en bil. Mannen är fortfarande försvunnen.

Polisens utredning kring den bortrövade 23-åringen växer. Det var klockan 20.40 den 4 april som händelsen ägde rum. Mannen fördes bort i en personbil som kördes i en sån hastighet att det hördes däckskrik.

I går uppgav polisen att en 23-årig kvinna anhållits för medhjälp till människorov. Nu sitter fyra personer anhållna misstänkta för inblandning i bortförandet som inträffade förra måndagen.

23-åring bortrövad i Gävle

Polisen dröjde med information

Det dröjde över en vecka innan polisen gick ut med information om vad som hade inträffat.

– Det är ett känsligt ärende. Hade man gått ut för tidigt hade det kunna försvåra utredningen, säger Mikael Hedström, Gävleborgspolisens presstalesman.

– När man hade klart för sig vilka som var inblandade och man hade gjort allt man kunde så gick man ut med det här för att få mer information, säger Hedström.

Hedström uppger att han inte får gå in på var de misstänkta personerna greps.

– Men de greps igår kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet