Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnet blev misshandlad på förskolan, mamman är orolig om sonen och kritisk mot skolan. Hör henne berätta mer i videon. Foto: Saga Dillner/SVT

Fyraåring misshandlad på förskola: ”Fick limma huvudet”

Uppdaterad
Publicerad

En fyraårig pojke misshandlades av ett annat barn på en förskola i Gävle. Mamman är kritisk mot skolan som hon menar inte skött kommunikationen med familjen.

Händelserna har påverkat mamman och barnet starkt, barnet som alltid ville gå till förskolan vill inte göra det längre.

– Jag har legat vaken på nätterna och varit arg och frustrerad och tänkt på vem jag ska vända mig till nästa gång, vem jag ska höra av mig till för att få hjälp och för att min son ska få känna sig trygg i förskolan igen.

Förskolan ser över rutiner

SVT Gävleborg har varit i kontakt med Skolinspektionen samt Gävle kommun för att få alla handlingar gällande kränkningar under 2023 på förskolan. Tre kränkningsanmälningar finns hos kommunen. Skolinspektionen utreder ett ärende, där har man begärt in svar från Gävle kommun i vissa frågor.

SVT Gävleborg har sökt ansvariga på förskolan för att få kommentar om händelsen.

– Vi är medvetna om händelsen. Här har vi brustit och därför ser vi över vår organisation och rutiner i förskolan, säger biträdande rektor på skolan.

Hon vill i övrigt inte kommentera händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.