Bygget av en ny centrumhållplats i centrala Gävle orsakar vägavstängningar. Foto: SVT

Gävle byggs om – avstängt för trafik

Uppdaterad
Publicerad

Det byggs och grävs i centrala Gävle just nu och avstängningarna gör det svårare för bilister att ta sig fram. Många väljer andra vägar.

Sedan slutet av mars har arbetet med en ny centrumhållplats pågått i Gävle. Norra Rådmansgatan förbi Rådhuset har varit avstängd för trafik.

På onsdag öppnar gatan igen, men då flyttar vägarbetet över till andra sidan Esplanaden och Norra Kungsgatan stängs av till mitten av augusti.

– Det är nya markarbeten, ny fjärrvärme, ny beläggning och vi ska byta markvärme i trottoarerna. Förhoppningsvis är vi klara sista november i år, säger Örjan Ohlsson, trafikingenjör Gävle kommun.

Det här gäller från och med onsdag. Norra Rådmansgatan öppnar för trafik, medan Norra Kungsgatan stänger. Foto: Gävle kommun

”Många bilister tar andra vägar”

Det pågår också vägarbeten bland annat längst Valbogatan där Gästrike Vatten lägger nya vatten- och avloppsledningar. Att köra bil genom centrala Gävle är alltså krångligare än vanligt.

– Fram framkomligheten har onekligen blivit begränsad. Många bilister väljer andra vägar, säger Örjan Ohlsson.

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle åka nu, det var svårt att komma fram, säger bilisten Sandra Neiminen.

Hur påverkas du av avstängningarna?

– Inte ett dugg. Jag är från stan och känner till det mesta, men för den som åker här första gången kan det vara svårt, säger Stig Magnusson.

MISSA INTE: Ladda ner SVT:s app för mer lokala nyheter

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.