Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det är väl klart att Brynäs kommer att gå upp i SHL, säger Gävlebördiga radioprofilen Titti Schultz om Brynäs finalserie i Hockeyallsvenskan mot Djurgården. Hör vad hon och andra gävleprofiler tänker om den stundande matchen. Foto: Peter Knutson/Privat/SVT

Gävleprofilerna inför finalen: ”Brynäs ska upp i SHL”

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds finalserien i Hockeyallsvenskan mellan Brynäs och Djurgården. Brynäsfans runt om i Sverige och ute i den stora världen laddar för att den ödesmättade matchserien ska dra igång.

– Hej hej hå, hoppas att det kommer att gå – bra för Brynäs, säger Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson från ett soligt Spanien.

Vi pratar med SVT Gävleborgs tidigare reporter Stefan Åsberg utanför Manhattan Criminal Courthouse i New York. Donald Trump ställs inför rätta och han ska rapportera från rättegången för SVT:s räkning.

– Samtidigt håller jag koll på Brynäs. Jag vill inte ”rain on your parade” som man säger här borta, men jag tror att Djurgården vinner med 4-2 i matcher.

Radioprofilen Titti Schultz är mer optimistisk.

– Det är väl klart att Brynäs kommer att gå upp i SHL, säger hon.

”Min klubb sedan Lars-Göran Nilssons dagar”

Trots att TV-profilen Barbro Babben Larsson växte upp hundratals sjömil från Gävlekusten har hon alltid hållit på Brynäs.

– Klart jag hejar på Brynäs! Min klubb sedan Lars-Göran Nilssons dagar. Och nu när vi har världens bäste gotlänning Johan Larsson tillbaka så kommer det att räcka hur långt som helst, skriver hon till SVT Gävleborg.

Hör Gävleprofilernas tips inför finalrysaren i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.