Gripna i Gävle misstänks för dubbla krogattacker

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen hölls häktningsförhandlingar med de tre män som är gripna i samband med krogattacken i Gävle tidigare i veckan. De misstänks också för det likartade bråket på en krog i Sandviken strax innan.

Det var natten mot tisdag som tre män kom in och attackerade personal på restaurang Interpool på Söder i Gävle. Två gäster lade sig i, och dessa blev både knivhuggna och slagna med tillhygge i bråket.

Gärningsmännen flydde i bil men greps av polis och anhölls, och de skadade personerna fördes till akuten för vård.

Bråk även i Sandviken

Tidigare på måndagskvällen skedde också en annan attack på restaurangpersonal, på krogen Eightball i Sandviken, då med fyra misstänkta gärningsmän. I samband med den händelsen greps en yngre man efter att ha stoppats i en fordonskontroll, men han har nu släppts.

Polisen kunde först inte bekräfta att de två överfallen hängde ihop, men häktningsframställan visar att de gripna männen i Gävle också misstänks för bråket i Sandviken.

Begärda häktade

De gripna männen, i åldrarna till 23 till 50 år, häktades på fredagen och misstänks nu för mordförsök och grov misshandel. Männen nekar till samtliga anklagelser. Åtal ska vara väckt senast 25 november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.