Flera ljus brinner vid den avspärrade mordplatsen som har vaktats av polisen. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Misstänkte dubbelmördaren i rätten i dag

Uppdaterad
Publicerad

Häktningsförhandlingen mot den 20-åriga mannen som är misstänkt för dubbelmordet i Råbo kommer att ske idag klockan 14 på Hudiksvalls tingsrätt.

Åklagaren, Christer Sammens, har begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för två mord. Han menar att det finns risk för att den misstänkte undanröjer bevis eller på annat sätt försvårar utredningen och att det finns risk för att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet om han försätts på fri fot.

Lämnat en egen förklaring

Den misstänkte 20-åringen har nu också lämnat en egen redogörelse över vad som hänt under mordkvällen. Han nekar till att ha varit på platsen och hans förklaring till den skada han själv har är att han blivit överfallen.

Dubbelmord i Hudiksvall

Han ska ha utsatts ett rånförsök, där han blev knivhuggen av en okänd man, den aktuella kvällen.

–Han tillfogade min klient skador, säger advokat Jan Nyman till Expressen.

Det ska vara förklaringen till att 20-åringen behövde söka vård på Hudiksvalls sjukhus, där han sedan greps av polis.

Tingsrättens beslut

Under förhandlingen ska åklagaren presentera på vilka grunder 20-åringen misstänks för att ha begått brotten. Det är sedan Hudiksvalls tingsrätt som tar ställning till om han ska häktas eller inte. Åklagaren har också begärt att få ålägga 20-åringen med restriktioner.

Det kan vara att han inte får ta emot besök eller samtal, att han inte får tillgång till att läsa tidningar eller träffa andra frihetsberövade på häktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmord i Hudiksvall

Mer i ämnet