Foto: via Polisen

Här är bilden på bockbrännaren

Uppdaterad
Publicerad

Det tog bara timmar – sen brann julbocken i Gävle. Nu vädjar polisen till allmänheten för att identifiera den misstänkte bockbrännaren och går ut med en bild på gärningsmannen där han sprutar en vätska på bocken.

Nu vill Gävlepolisen ha hjälp av allmänheten i jakten på den person som brände ner den stora Gävlebocken, natten till måndag förra veckan.

Det gör man genom att sprida en av de bilder som visar mannen, när han sprutar tändvätska eller bensin på bocken.

Gävlebocken

Tidigare har polisen också släppt en bild på den kamouflagefärgade mössa som den misstänkte ska ha tappat när han flydde platsen.

Hann inte stå länge efter invigningen

Julbocken i Gävle hann inte stå så länge på Slottstorget i år. Efter att den invigdes på eftermiddagen den 27 november så dröjde det bara timmar innan den brann. Ett vittne säger att han såg en man hälla bensin på bocken, tända på och springa därifrån.

Foto: Polisen

Flera vittnen

Det var flera personer i närheten av bocken när den misstänkte mannen klättrade över staketet och tände eld. Ett par som skulle ta bilder på bocken filmade det hela och jagade även efter den flyende mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävlebocken

Mer i ämnet