Högbo gårdshandelsförening rakade hem dubbla guld under tävlingarna i Östersund. En av guldmedaljerna kom i kategorin sylta.
– Hemligheten bakom vår sylta är att lammen går i Högbo bruk. De är verkligen närodlade. Vi smaksätter med citron och kruspersilja och bladpersilja, säger Hans Erik Holmqvist, ansvarig för förädlingen av odlat och uppfött på Högbo bruk.
Konkurrensen är alltid hård på SM enligt Holmqvist och lyfter fram det andra guldet.
– Vi vann också i kategorin blåmögelost, och det är extra kul då kategorin är ostarnas formel 1.
Mjölken hämtas från Järbo och förädlas på bruket. Vad de två gulden innebär för framtiden för Gårdshandelsföreingen står att läsa i stjärnorna.
– Men det visar på att det vi gör är rätt och att vi kanske kommer kliva upp i produktion i framtiden, nu säljer vi bara i gårdsbutiken.
Utöver Högbos vinster så tog en rad andra tävlande från länet med sig medaljer hem. Se listan nedan.