Foto: SVT Design

Ungdomstränare misstänks ha bett pojkar om penisbilder – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En tidigare ungdomstränare 30-årsåldern i Hudiksvall har åtalats på inte mindre än 14 punkter av olika slags sexbrott mot barn på Internet.

Av åtalet framgår att han försökt få pojkar i nedre tonåren att skicka bilder på sina könsorgan till honom. På mobiltelefoner som polisen beslagtagit hos Hudiksvallsbon hittade man även 12 barnpornografiska bilder.

Det var i januari i år som SVT Nyheter Gävleborg kunde avslöja att ungdomtränaren hade stängts av efter att ha skickat meddelanden med sexuella anspelningar till ungdomar i det lag personen leder.

Föräldrar larmade klubben

Föräldrar hade hört av sig till klubben och oberoende av varandra hört sina barn samtala om ett meddelande med sexuella anspelningar de fått på sociala medier. Det fick klubben att göra en polisanmälan mot tränaren, berättade ungdomsansvarige i föreningen.

– Vi agerade blixtsnabbt och polisanmälde den här ledaren. Vi vet inte om det är ett brott, men vi vill att polisen ska utreda det, sade han då till SVT Nyheter Gävleborg.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.