Verktyg på ett bord. Arkiv. Foto: TT

Inbrott på byggvaruhus och restaurang

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit två inbrott på olika ställen i länet under lördagsmorgonen – dels ett i Sandviken och ett i Ockelbo.

Polisen larmades dels om ett inbrott vid byggvaruhuset XL Bygg i Sandviken. Larmet gick vid 03:45 på morgonen, men det fanns ingen misstänkt kvar på platsen när polisen anlände. En teknisk undersökning ska göras, men det är oklart i nuläget om något har stulits.

Inbrott på restaurang

Senare på morgonen, klockan 05:38, så gick även inbrottslarmet på en restaurang i Ockelbo. Även där är det oklart vad som har stulits, men en anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

Stökig natt mellan fredag och lördag

Överlag har det inträffat flera allvarligare händelserna i Gävleborg under natten. En kvinnan sitter anhållen misstänkt för mordförsök på en man i Ramsjö norr om Ljudsdal och en man i 30-års åldern är anhållen misstänkt för grov misshandel i Gävle.

Ett större lägenhetsbråk inträffade också i Ockelbo under lördagsmorgonen. 15 personer ska ha varit inblandade i bråket, där tillhyggen som gardinstänger ska ha använts, och två fick slutligen föras till sjukhus för sina skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.