Foto: SVT

På iskallt uppdrag i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Idag drar världens största curlingevent igång i Sandviken.

I över en veckas tid har 25 ismakare från hela landet varit på plats och arbetat dag som natt med att göra i ordning den något speciella isen.

– Varje bana är jätteplan. Det skiljer alltså under en halv millimeter på hela banan och det är det vi jobbar med. Den ska vara extremt plan, säger Anders Rodin isansvarig.

I år firar svenska curlingförbundet 100 år och i samband med det anordnas Big Curling 100, världens största curlingevent i Göransson Arena.

Förutom att deltagarantalet slår alla rekord har det heller aldrig tidigare gjorts 24 banor av 25 ismakare på en och samma bandyplan.  Och det har varit en intensiv vecka för att få till den allra bästa curlingisen.

– Vi vill göra den absolut bästa tävlingsisen så att man kan komma hem och vara lite stolt och säga att nu har vi haft jubileumstävling och det var OS-is. Det är det som är utmaningen för oss, säger Anders Rodin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.