Arkivbild. Foto: TT

Kalsonglös man snattade shorts – skyllde på bakfylla

Uppdaterad
Publicerad

En kalsonglös man i 30-årsåldern gick in på en kläd- och sportbutik i Valbo och snattade badshorts. Det hela var en olycka hävdade gärningsmannen, men Tingsrätten menar att mannen är skyldig och dömer honom nu för snatteri.

Det var i slutet på maj som Gävlebon tillsammans med en vän gick in på butiken.

Enligt gärningsmannens egen berättelse så hade han inga kalsonger på sig ”och ville ha någonting på sig”. Han provade därför badshorts. När de sedan gick ut från butiken och passerade larmbågen så pep det till. Mannen hävdar att han först trodde det var en kvinna bredvid honom som utlöst larmet. Sedan insåg han att han hade shortsen på sig och gick tillbaka in i butiken.

Osannolikt enligt rätten

Mannen skyller ”missen” på att han var bakfull. Men Gävle tingsrätt skriver i sin dom att man finner det ”anmärkningsvärt” att mannen inte märkte att han hade badshortsen på sig.

Att det skulle varit ett resultat av bakfylla ”framstår som osannolikt” och invändningen ”framstår som en efterhandskonstruktion”, skriver tingsrätten i domen.

Shortsen gick inte att sälja

Mannen döms nu för snatteri och påföljden blir 80 dagsböter på totalt 11.200 kronor.

Dessutom ska han betala skadestånd till butiken motsvarande värdet på badshortsen, 699 kronor, eftersom han inte haft några underkläder på sig och shortsen inte gått att sälja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.