23-åringen hittades i den här bäcken. Foto: SVT

Kidnappade 23-åringen hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den kidnappade 23-åringen har med all sannolikhet nu hittats död. Enligt polisen hittades mannen under onsdagen i Maj, söder om Sundsvall och nu har en förundersökning om mord kring mannens försvinnande inletts.

Det var den 4 april som den 23-åriga mannen mot sin vilja blev bortförd från parkeringen vid Gävle slott i Gävle. Mannen har varit försvunnen sedan bortförandet, men har nu alltså påträffats död i Maj, söder om Sundsvall. Mannen hittades vid en skogsväg vid lunchtid på onsdagen.

Hittades i en bäck

Enligt uppgifter från Sundsvallspolisen till SVT så var det en privatperson som upptäckte kroppen som låg i en bäck intill järnvägen i ett skogsområde 300 meter från E4.

23-åring bortrövad i Gävle

– Vi har inlett en förundersökning om mord och kommer under de kommande dagarna att fortsätta förhören med de misstänkta, säger Elisabeth Hermanrud, kammaråklagare vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm i ett pressmeddelande.

Hade en relation med 23-åringen

Sju personer sitter vid tillfället häktade misstänkta för inblandning i bortförandet av mannen. En av dem är en 23-årig kvinna, som hade en relation med den nu döde mannen.

– Om det var ett par eller inte kan jag inte säga. Men de hade en relation, säger kvinnans advokat Lars Ståhlberg till SVT Gävleborg och fortsätter.

– De var i Gävle den dagen kidnappningen ägde rum.

Både kvinnan och den mördade mannen var skrivna på adresser i Sundsvall.

Skulle larma om han inte kom tillbaka

Lars Ståhlberg säger att mannen sagt åt kvinnan att larma polisen om han inte kom tillbaka.

– Det var hon som larmade polisen. Hon nekar till brott och hon har ingen inblandning vare sig i det ena eller det andra. Men i och med att mannen nu är död så kan det ju innebära en ändring i brottsrubriceringen för min klient. Det blir ju såklart allvarligare misstankar, säger Ståhlberg.

Polisen vill inte kommentera

Polisen är intresserade av alla iakttagelser i området Njurdabommen och Maj från den 4 april och framåt. De meddelar också att de just nu arbetar förutsättningslöst och kommer inte att kommentera några eventuella motiv till brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

23-åring bortrövad i Gävle

Mer i ämnet