Arkivbild. Foto: TT/Pressbild

Kommunens julfest urartade – inför alkoholförbud

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig man åtalas för misshandel och en 47-årig man för olaga hot efter en julfest som hölls på en av Hudiksvalls kommuns avdelningar förra året. Efter händelsen har man infört nolltolerans mot alkohol i kommunens lokaler.

En fyra år gammal konflikt som två av de anställda hade kom upp under kvällen när avdelningen hade personalfest i kommunens lokaler. Målsäganden uppger att han blev inlurad i ett omklädningsrum där flera personer fanns. 35-åringen ska då ha gett sig på offret och utgett flera slag mot huvudet som ledde till att han föll till golvet och tappade medvetandet.

Tappade medvetandet – misshandeln fortsatte

Den 35-årige mannen ska då ha fortsatt misshandeln genom att sparka honom upprepade gånger. Han kan varken erkänna eller förneka händelsen eftersom han var kraftigt berusad och inte minns något, säger kammaråklagare Peter Helsing.

– Det här är långt ifrån en vanlig krogmisshandel med bara ett slag, det är av allvarlig grad. Förövaren har gett sig på honom med upprepade slag och trots att offret tappade medvetandet så har han fortsatt att sparka. Jag menar att han åtminstone ska dömas till sex månaders fängelse, säger han.

Färdigdrucket

Målsägande uppger att 47-åringen, som var den han hade konflikten med, hotade att de skulle döda honom. Misshandeln avbröts genom att ytterligare en anställd kom in i rummet. Den misshandlade mannen fördes till sjukhus där han vårdades för sina skador.

För Hudiksvalls kommun har händelsen betytt att man skärpt reglerna och nu är det nolltolerans mot alkohol i kommunens lokaler.

– Jag är ganska övertygad om att det här som hände inte ska upprepas. Vi har genomfört arbetsrättsliga åtgärder på grund av det här och vilka konsekvenser det har fått för de inblandade vill jag inte gå in på, säger Bengt Friberg, kommunchef på Hudiksvalls kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.