Om Pokémon jagades av föraren vid tillfället är oklart. Foto: Montage/TT

Körde för fort – skyller på Pokémon Go

Uppdaterad
Publicerad

En man i Bollnäs körde alldeles för fort och fastnade på fartkamera. Han hävdade att det inte var han på bilden eftersom han lånat ut bilen när Pokémon GO släpptes.

En person döms för att kört alldeles för fort på riksväg 50 i Bollnäs kommun. Han höll en hastighet på 148 km/tim trots att högsta tillåtna hastigheten var 90 km/tim. Mannen förnekar dock gärningen och menar att han har lånat ut bilen.

Skyller på Pokémon Go

Mannen menar att efter att spelet Pokémon Go släpptes i början av juli har bilen lånats till vänner för att pendla mellan Bollnäs och Edsbyn. Om det var för att jaga pokémons med bilen eller inte framgår inte av domen.

Rätten finner dock en påfallande likhet mellan föraren av bilen vid hastighetsöverträdelsen och ett jämförelsefoto. Mannen döms därför till 4.000 kronor i böter för hastighetsöverträdelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.