Den nu häktade mannen när han förs in i rättssalen för häktningsförhandling. Foto: Cecilia Eriksson Granér/ SVT

Lärarvikarien i Söderhamn misstänks för fler övergrepp

Uppdaterad
Publicerad

Nu växer utredningen kring den man i Söderhamn som misstänks för sexuella övergrepp på barn vid en låg- och mellanstadieskola i Söderhamns kommun, det skriver P4 Gävleborg.

Lärarvikarien häktades på sannolika skäl misstänkt för sex fall av sexuella övergrepp mot barn, och ofredande mot barn den 17:e mars. Efter att fler förhör hållits med barn på den skola där den misstänkte mannen var lärarvikarie har fler fall nu kommit upp till ytan.

– Betydligt fler fall har avslöjats. Totalt handlar det om ett 20-tal fall av sexuella övergrepp, sexuella ofredanden och ofredanden, säger hon till P4 Gävleborg.

Lärarvikare dömd för sexbrott

Therese Stensson uppger till radion att hon inte i detalj vill beskriva vad mannen gjort med barnen. Han ska dock ha gått till väga på samma sätt mot flera olika barn: 

– Det är flera händelser som påminner om varandra. De har skett på samma ställe och gått till på ungefär samma sätt, säger hon.

Pågått under flera år

Under utredningens gång har det klarnat att övergreppen pågått under flera år.

– De första fallen skedde redan under höstterminen 2014, konstaterar Therese Stensson. 

Åklagaren ser ljust på möjligheten att fälla mannen.

– Eftersom det är många barn som berättar om liknande händelser bedömer jag bevisläget som gott, säger hon till P4 Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarvikare dömd för sexbrott

Mer i ämnet