Birgitta Fernlund kammaråklagare i Gävle Foto: SVT

Locket på kring Bollnäsmordet

Uppdaterad
Publicerad

Förhören med den 45-årige man som misstänks för helgens knivmord i Bollnäs har fortsatt under dagen. Eventuellt beslut om häktning väntas i morgon förmiddag.

Polis och åklagare är idag mycket förtegna om utvecklingen i fallet kring mordet på en 55-årig man i Bollnäs på lördagskvällen

– Det är ett känsligt läge i utredning och just nu vill jag inte kommentera vad som kommit fram under förhören, säger Birgitta Fernlund som är åklagare i fallet, till SVT Nyheter Gävleborg

Knivmordet i Bollnäs

Det förkommer ju en hel del uppgifter om den misstänkte gärningsmannen och hans relation till offret och dennes familj. Vad säger du om det?

– Inga kommentarer, säger Birgitta Fernlund.

– Vi kommer att fortsätta förhören med den misstänkte och jag räknar med att kunna fatta beslut i morgon förmiddag om jag ska lämna in en häktningsframställan mot den misstänkte 45-åringen. Det är allt jag har att säga idag.

Bodde tillsammans

Den anhållne 45-åringen tidigare varit gift med den kvinna som bodde tillsamman med den nu döde 55-årige mannen. Mannen ska också vara släkting till Fadime Sahindal som hedersmördades 2002, och han ska också ha varit inblandad i den efterföljande rättegången.

Mannen har tidigare dömts för olaga hot mot både mannen och kvinnan i familjen, och de ska också ha försökt få åklagare att utfärda besöksförbud mot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivmordet i Bollnäs

Mer i ämnet