Polisens tekniker undersöker platsen i där mannen hittades. Foto: Mikael Johansson/SVT

Mordutredning i Bollnäs – skadad man har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder ett allvarligt brott i Bollnäs efter att en man hittats svårt skadad, och sedan avlidit.

– Spaningsgruppen valde till att börja med att rubricera det som försök till mord, då det fanns en allvarligt skadad målsägande, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman.

Mannen som är i 50-årsåldern hittades på söndagen strax före klockan 18.30, och fördes då med ambulans till sjukhus. Från sjukhuset meddelade man först att mannen var mycket allvarligt skadad och att läget för honom var mycket kritiskt.

Strax efter lunch på måndagen så kom beskedet via polisen att mannen avlidit av sina skador. Det som utreddes som ett mordförsök är nu en regelrätt mordutredning.

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet så skall mannen vara skjuten.

– Det får stå för dem och det får stå för de medier som går ut med det. Spaningsgruppen har sagt att vi inte kommenterar vad vi har för typ av värden i det här läget, säger polisens Mikael Hedström.

Hittades i källaren

SVT:s team på plats har pratat med den person som hittade mannen, en granne som hittade honom skadad i den gemensamma källaren och tillkallade ambulans.

– Han var blodig i ögat men ingen annanstans, säger grannen.

Fallet hanteras nu som ett spaningsärende.

– Man vill inte från spaningsgruppens sida tala om vad för typ av skador man har, säger presstalesman Mikael Hedström.

Polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Söker vittnen

Polisen har hört en del vittnen men söker fler.

– Vi söker vittnen från hela lördag fram till söndagen 18.30 som har vistats på eller varit i närheten av den här platsen på Norra Kilaforsvägen i Säversta i Bollnäs.

Polisen är intresserade av alla former av iakttagelser. Enligt Mikael Hedström arbetar uppskattningsvis ett 20-tal poliser med ärendet för tillfället.

Polisens tekniker på platsen. Foto: Mikael Johansson/SVT

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.