En man sköt från sitt fönster och hotade sätta eld på en polishund. Foto: TT

Man sköt från sitt fönster och hotade tända eld på polishund – döms

Uppdaterad
Publicerad

En man döms vid Gävle tingsrätt för en rad brott. Bland annat för att från sitt lägenhetsfönster skjutit mot förbipasserande med en kolsyrepistol.

Den 27-åriga mannen åtalades för en rad olika brott. Bland annat misshandel, olaga hot och våldsamt motstånd. Han döms på sammanlagt 8 punkter.

Bland åtalspunkterna finns hot mot en butikskontrollant som ingrep mot mannen. 27-åringen ska då ha fotat kontrollanten och hotat med att han senare skulle ”plocka honom”.

Döms till vård

Han har även skjutit med en kolsyrepistol från sitt lägenhetsfönster i Gävletrakten mot tre förbipasserande personer. Blodvite och smärta uppstod. Vid ett senare tillfälle har han gjort våldsamt motstånd vid ett polisingripande och med en tändare hotat att sätta eld på en polishund. Gärningarna inträffade under 2016. Mannen döms till rättspsykiatrisk vård och skadestånd på drygt 30 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.