Foto: SVT

Ovako utökar sparprogrammet

Uppdaterad
Publicerad

Fler jobb än väntat försvinner på Ovako. Stålkoncernen meddelar i dag att 300 anställda får sparken istället för 250, som tidigare var planen.

Under 2016 ska Ovakos fabrik i Forsbacka att stängas ner. För fabriken i Hofors har företagets sparkrav redan inneburit en minskad bemanning då man i december 2015 gick från fyra till tre skift.

Yttligare 50 man bort

SVT Nyheter Gävleborg har tidigare rapporterat om besparningskraven på Ovako i länet. Och nu kommer alltså ytterligare åtstramningar från stålkoncernen.

I ett pressmeddelande skriver Ovako att det så kallade omstruktureringsprogrammet förstärks. Istället för att varlsa 250 anställda om uppsägning, växer nu siffran till 300 personer. Samtidigt höjs också besparingsmålet till 50 miljoner euro (cirka 460 miljoner kronor) med full effekt från 2018. Tidigare låg målet på 45 miljoner euro.

– Vi stärker omstruktureringsprogrammet för att anpassa oss till det rådande marknadsläget och för att säkerställa Ovakos framtida utveckling, skriver Ovakos vd Marcus Hedblom i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.