Foto: SVT

Pappa misshandlade sexåring på väg till skolan

Publicerad

En sexårig flicka i Gävle blev misshandlad av sin pappa när hon var på väg till skolan. Nu döms mannen till samhällstjänst.

Det var i mars 2015 som händelsen ägde rum. Flickan var trött och ville inte gå till skolan. Pappan medger att han utövat ett visst tvång mot dottern, men att agerande rymts inom vad som är tillåtet. Men åklagaren menade att han misshandlat dottern. Bland annat genom att dra flickan efter sig och genom att trycka sin fot mot flickans ansikte när hon låg på marken.

Till stöd för åklagarens version fanns tre oberoende vittnen som beskriver hur mannens agerande gick utöver det normala vad gäller barnuppfostran.

Påföljden för mannen blir villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar. Om fängelse i stället hade valts som påföljd skulle fängelse 2 månader ha dömts ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.